ساخت و طراحی وب اپلیکیشن

6 دقیقه

در این مقاله درباره ساخت و طراحی وب اپلیکیشن صحبت میکنیم. و به چند سوال پاسخ خواهیم داد. طراحی وب اپلیکیشن چیست؟ تفاوت وب اپلیکیشن و وب سایت، مزیت های وب اپلیکیش، تفاوت طراحی وب اپلیکیشن با طراحی اپلیکیشن اندروید و ios، هزینه طراحی وب اپلیکیشن.

ساخت و طراحی وب اپلیکیشن

وب اپلیکیشن به برنامه کاربردی تحت وب گفته می شود که با استفاده از هر مرورگر وب در دسترس است. ظاهر آن معمولاً با استفاده از زبان‌هایی مانند HTML ،CSS ،Javascript که توسط مرورگرهای اصلی پشتیبانی می‌شوند، ایجاد می‌شود. و در برنامه نویسی backend می تواند از هر زبان برنامه نویسی مانند Phyton،Nodejs ،PHP ،Go و غیره استفاده کند و برخلاف برنامه های تلفن همراه، SDK خاصی برای توسعه برنامه های کاربردی وب و طراحی اپلیکیشن اندروید وجود ندارد. در این مقاله بیشتر درباره ساخت و طراحی وب اپلیکیشن صحبت می کنیم.

تفاوت وب سایت با وب اپلیکیشن

  •  یک وب سایت نقش اطلاع رسانی را ایفا می کند. اهداف وب سایت تجاری است و بیشتر وب سایت ها کسب و کار را ارائه می کنند.
  • هدف از طراحی برنامه تحت وب کمک به کاربران برای انجام یک کار خاص است.
  • ایجاد یک وب سایت معمولاً آسان است زیرا فقط از مجموعه ای از صفحات وب تشکیل می شود.
  • ایحاد یک برنامه تحت وب چالش برانگیزتر از یک وب سایت است. زیرا دارای انواع مختلفی از کاربران و نیازمند سطح امنیت بالا و عملکردهای مختلف بر اساس پردازش اطلاعات است.
  • زمان مورد نیاز برای توسعه وب سایت بر اساس پیچیدگی و تعداد صفحات آن از یک هفته شروع می شود. و حداکثر یک ماه طول می کشد. در اینجا نوع وب سایت نقش مهمی ایفا می کند. اگر یک سایت استاتیک باشد، به این معنی است که صفحات آن محتوای ثابتی دارد. و توسعه وب سایت سریع انجام می شود. اگر وب سایت پویا باشد، توسعه زمان بیشتری می برد.
  • یک برنامه وب دارای دو مرحله است. اولین مورد MVP (حداقل محصول قابل دوام) نام دارد. که به معنای عملکرد اولیه مورد نیاز برای آزمایش یک محصول در بازار است و از دو هفته تا هشت هفته طول می کشد. مرحله دوم مقیاس بندی است که بر اساس نیازهای کاربری ممکن است ماه ها یا سال ها طول بکشد.

رابط کاربری و تجربه کاربری (UI/UX) در طراحی وب اپلیکیشن و طراحی سایت

داشتن طراحی سفارشی برای وب سایت شما اجباری نیست، ولی ظاهری چشم نواز قطعاً عملکرد وب سایت شما را افزایش می دهد. ولی در طراحی وب اپلیکیشن، طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری (UI/UX) اجباری است، زیرا هدف آن بصری بودن و استفاده آسان است. تعامل با کاربر چیزی است که یک اپلیکیشن تحت وب را موفق می کند.

٣ مورد از ویژگی ها و مزیت های برنامه تحت وب

  1. پشتیبانی از میزبانی ابری و  مقیاس پذیر بودن
  2. قابلیت اجرا در پلتفرم های مختلف یا (Cross-platform) بودن
  3. مانند اپلیکیشن های بومی، لازم به به روز کردن اپلیکیشن نیست
  4. قابلیت کار کردن با برنامه تحت وب در حالت آفلاین

طرز کار برنامه تحت وب در حالت آفلاین

یکی از ویژگی های برنامه تحت وب، قابل استفاد بودن آن در حالت آفلاین است. یک برنامه تحت وب به خودی خود نمیتواند به صورت آفلاین اجرا شود. و برای اینکار باید به PWA تبدیل شود. یک برنامه وب پیشرو (PWA) مجموعه ای از تکنیک های طراحی اپلیکیشن اندروید و ios است. که مستلزم ساخت برنامه هایی است که احساس و شبیه به برنامه های بومی دارند. با استفاده از (JS، HTML و CSS)، برنامه تحت وب های PWA. عملکردی غنی با تجربه کاربری روان را همانند اپلیکیشن های بومی به کاربر خود ارائه می دهند. به زبان ساده، PWA یک برنامه تحت وب با طعم اپلیکیشن بومی است. پس از نصب، کاربر روی نماد آن در صفحه اصلی دستگاه کلیک می کند و مستقیماً به وب سایت می رود.

 ویژگی وب اپلیکیشن (PWA)

برنامه وب پیشرو (PWA) می تواند از جهات مختلفی با یک برنامه وب سنتی متفاوت باشد. اما در اینجا چهار فناوری و ویژگی برنامه تحت وب (PWA) وجود دارد که آن را متمایز می کند.

ویژگی های PWA

تفاوت وب اپلیکیشن با اپلیکیشن اندروید و ios

به طور کلی، برنامه هایی که در گوشی تلفن همراه شما اجرا می شوند. نیاز دارند تا با زبان برنامه نویسی بومی سیستم عامل گوشی شما نوشته شوند. برای مثال برای طراحی اپلیکیشن اندروید می توان از جاوا یا کاتلین استفاده کرد. و برای اپلیکیشن ios می توان از Swift یا Objective-C. در حالی که طراحی برنامه تحت وب که ممکن است PWA هم باشد را با زبان Javascript می نویسند. و با این کار هم برای گوشی اندروید و هم برای گوشی ios می تواند کار کند. در واقع شما یک بار اپلیکیشن را طراحی می کنید و در چند پلتفرم قابل استفاده است. هزینه طراحی وب اپلیکیشن می تواند به صرفه تر باشد. تا این که برای برنامه که می خواهید، دو برنامه نویس جدا برای اندروید و ios به کار بگیرید.

تفاوت وب اپلیکشن با اپلیکیشن اندروید

معایب وب سایت

  • یک وب سایت ممکن است خراب شود که برای کسی خوب نیست. این بزرگترین نقطه ضعف برای کسب و کار شما است
  • فرم تماس سایت شما ممکن است ایمیل های ناخواسته زیادی را دریافت کند
  • اگر اطلاعات هر وب سایتی به طور منظم به روز نشود، ممکن است غیر قابل اعتماد باشد

معایب وب اپلیکیشن

  • برنامه تحت وب ممکن است از چندین مرورگر با اولویت یکسان پشتیبانی نکند
  • دامنه محدود برای دسترسی به ویژگی های دستگاه

جمع بندی

پس ساخت و طراحی وب اپلیکیشن و داشتن یک وب سایت در سال ۲۰۲۱ تقریبا برای هر کسب و کاری اجباری است. هزینه طراحی وب اپلیکیشن می تواند با توجه به نوع پروژه به بیشتر از ۱ میلیارد تومان برسد.

دنیای مهندسی نرم افزار همیشه ساده نیست. و ما امیدواریم که راهنمای کامل ما به معضل برنامه تحت وب و وب سایت شما کمک کند. به طور خلاصه، یک برنامه تحت وب به شما کمک می کند کارهای خاصی را انجام دهید یا یک فرآیند خاص را خودکار کنید. در حالی که یک وب سایت به شما امکان می دهد تجارت خود را در دنیای آنلاین به نمایش بگذارید.

منبع مقاله

 

مشاهده سایت