فرآیند طراحی اپلیکیشن موبایل

9 دقیقه

یکی از بازار کار های مهم در دنیا طراحی اپلیکیشن است. طراحی اپلیکیشن اندروید و طراحی اپلیکیشن iOS دو مقوله جدا هستند. برنامه نویس های اندروید اغلب با زبان جاوا و کاتلین و برنامه نویسی های iOS اعلب با زبان Swift و Objective-C کار می کنند. در این مقاله فرآیند طراحی اپلیکیشن موبایل، ساخت اپلیکیشن اندروید و هزینه ساخت اپلیکیشن و… صحبت خواهیم کرد.

فرآیند طراحی اپلیکیشن موبایل چیست؟

طراحی اپلیکیشن موبایل فرآیندی است که برای ساخت نرم افزار برای گوشی های هوشمند، تبلت ها و دستگاه های موبایل استفاده می شود. فرآیند کلی شامل نوشتن کد برای ایجاد نرم افزار و طراحی برنامه است.

طراحی اپلیکیشن اندروید یا iOS مشابه توسعه نرم افزارهای دیگر از جمله برنامه های وب است. اما بزرگترین تفاوت بین توسعه اپلیکیشن و توسعه نرم افزار سنتی، توانایی اپلیکیشن های موبایل برای استفاده از ویژگی های بومی روی یک دستگاه است.

برای مثال، برنامه‌ های روی گوشی های هوشمند می‌توانند از قابلیت های دیگری استفاده کنند. برای مثال GPS، بلوتوث، دوربین، میکروفون و سایر عملکردهایی که از قبل در گوشی هوشمند وجود دارند.

اپلیکیشن های اپل و اندروید بر سهم بازار جهانی اپلیکیشن های موبایل تسلط دارند. بنابراین در حالی که امکان طراحی اپلیکیشن برای پلتفرم های دیگر وجود دارد، اکثر برنامه ها این دو بازار را هدف قرار می دهند.

همچنین شایان ذکر است که چندین فریمورک طراحی اپلیکیشن مختلف برای انتخاب وجود دارد. بنابراین شما گزینه های زیادی دارید که ما در این مقاله با جزئیات بیشتری به آنها خواهیم پرداخت.

چرخه عمر طراحی اپلیکیشن

بیش از ٣.۵ میلیارد کاربر گوشی هوشمند در سراسر جهان وجود دارد، بنابراین شکی وجود ندارد که طراحی اپلیکیشن صنعت سالم و پر رونق است. آمار در حال رشد است، بدون هیچ نشانه ای از کاهش سرعت رشد. مطالعات نشان می دهد که یک آمریکایی به طور متوسط ​​حداقل هر دوازده دقیقه یک بار گوشی خود را چک می کند. و بیش از ١٠٪ از این افراد تقریباً هر چهار دقیقه تلفن خود را چک می کنند. آمار بیشتری وجود دارد که باید در نظر داشت.

  • مردم بیش از نیمی از زمانی را که درا رسانه های دیجیتال می گذرانند از طریق موبایل می گذرانند
  • کاربران تلفن های هوشمند ۹۰ درصد از زمان روشن شدن صفحه نمایش خود را با استفاده از برنامه های تلفن همراه می گذرانند
  • بیش از ۸۵ درصد از کاربران ترجیح می دهند کارشان را از طریق اپلیکیشن موبایل یا گوشی هوشمند انجام دهند تا وارد وب سایت بشوند
  • درآمد برنامه های موبایل قرار است در سال ۲۰۲۲ از ۶۹۳ میلیارد دلار عبور کند
  • هر مصرف کننده به طور متوسط ​​بیش از ۳۰ برنامه روی دستگاه خود نصب کرده است
  • یک کاربر به طور متوسط ​​حدود ۳۵ ساعت در ماه از برنامه های تلفن همراه استفاده می کند

این آمار برای هر کسی که مایل به ساخت یا توسعه یک برنامه تلفن همراه است انگیزه بخش است. اما قبل از نتیجه گیری سریع، بیایید روند دقیق توسعه اپلیکیشن موبایل را درک کنیم. اگرچه  یک اپلیکیشن موبایل برای  بخشی از کیک میلیارد دلاری بسیار سودآور به نظر می رسد، اما این تصمیم، نیازمند استراتژی و برنامه ریزی است. پس برنامه شما با بیش از ۱.۵ میلیون برنامه در فروشگاه Google Play و App Store اپل رقابت خواهد کرد.

نظر سنچی کاربران گوشی های هوشمند

بازاریابی

وقتی ایده شما نهایی شد، باید به برنامه های مشابه ای که از قبل وجود دارند نگاه کنید. به ندرت می توان یک مفهوم کاملاً جدید با رقابت صفر داشت. برای فرآیند طراحی اپلیکیشن موبایل باید به نکات زیر توجه کنید:

  1. رقبای شما چه کسانی هستند؟
  2. هدف شما چه مخاطبی است؟
  3. استراتژی شما برای متمایز شدن از رقبا چیست؟
  4. بهترین پلتفرم برای راه‌اندازی برنامه شما چیست؟
  5. چگونه اپلیکیشن خود را بازاریابی و تبلیغ خواهید کرد؟

بازاریابی و تحقیقات گام مهمی است که نمی‌توانید آن را نادیده بگیرید یا با عجله انجام دهید. نباید زمان و پول خود را صرف توسعه یک ایده کنید تا متوجه شوید که هیچ نیازی در بازار به آن وجود ندارد. بنابراین می‌توانید با مرتب کردن این موضوع، قبل از شروع هر چیزی مخصوصا ساخت اپلیکیشن موبایل، مقدار زیادی پول پس انداز کنید.

پلتفرم های توسعه اپلیکیشن موبایل

دو پلتفرم مهم اپلیکیشن موبایل iOS از شرکت اپل و اندروید از گوگل هستند و iOS سیستم عامل اختصاصی موبایل اپل است. که به طور خاص برای آیفون است. با این حال، اندروید بر روی دستگاه های تلفن همراه تولید که OEM های مختلف درست کردند از جمله گوگل اجرا می شود.

کیت های توسعه نرم افزار (SDK) متفاوتی برای پلتفرم های مختلف استفاده می شود. اپل به طور انحصاری از iOS برای دستگاه های خود استفاده می کند. در حالی که گوگل اندروید را برای سایر شرکت هایی که طراحی اپلیکیشن اندروید را در نظر دارند توسعه می دهد. توسعه دهندگان تا به امروز بیش از ۱.۵ میلیون برنامه برای هر دو پلتفرم طراحی کردند.

جایگزین برای طراحی اپلیکیشن

شما می توانید به چهار روش مختلف به توسعه اپلیکیشن موبایل بپردازید:

  1. طراحی اپلیکیشن بومی توسط زبان هایی که خود شرکت ها ارائه کرده اند
  2. ساخت اپلیکیشن موبایل بومی Cross-Platform
  3. ساخت اپلیکیشن موبایل هیبریدی
  4. طراحی وب اپلیکیشن توسط Javascript و تبدیل آن به یک برنامه وب پیشرفته (PWA)

هزینه ساخت اپلیکیشن با پلتفرم های مختلف

از ویژگی های طراحی اپلیکیشن با زبان های بومی می توان به هزینه بالا اشاره کرد. زیرا بایست هزینه طراحی اپلیکیشن اندروید و طراحی اپلیکیشن iOS را جدا در نظر گرفت.

اگر از پلتفرم هایی مانند Flutter و React Native استفاده کنید هزینه ساخت اپلیکیشن به صرفه تر می شود. در این میان می توان به اپلیکیشن های تحت وب که وب اپلیکیشن نام دارند اشاره کرد. در صورتی که برنامه تحت وب شما به PWA تبدیل شود، میتواند جای پلتفرم های قبلی که اشاره شد را بگیرد. اما به معنای برتری آن نسب به React Native و Flutter نیست.

هزینه ساخت اپلیکیشن

رابط کاربری (UI) خود را بسازید

ساخت و فرآیند طراحی اپلیکیشن موبایل بخش مهم دیگری از این موضوع است. به این فکر کنید که اپلیکیشن شما چه احساسی را به کاربر باید منتقل بکند. به این کار تجربه کاربری یا (UX) می گویند. چندین طرح را رسیم کنید تا طرز کار گرافیکی برنامه برایتان واضح تر شود. می توانید این کار را به یک UI/UX کار حرفه ای بسپارید.

  • تمرکز بر تجربه کاربری باید اولیویت اول شما باشد. باید مطمئن شوید که رابط کاربری یکپارچه و آسانی را برای کاربر درست کرده اید
  • این که چگونه هر صفحه باید باهم ارتباط داشته باشند را به خوبی رسم کنید
  • به تفاوت های نحوه استفاده افراد از برنامه شما در مقایسه با وب سایت تلفن همراه فکر کنید (توسعه برنامه و توسعه وب یکسان نیستند).
  • تجربه کاربری باید اولویت اصلی شما باشد.

قبل از شروع و طراحی اپلیکیشن، باید چند نمونه اولیه از برنامه را بر اساس وایرفریم خود ایجاد کنید.

طراحی اپلیکیشن اندروید

توسعه و ساخت اپلیکیشن

پس از رسم طرح های گرافیکی وقت ساخت برنامه است.طراحی اپلیکیشن و فرآیند ساخت پروژه شامل تمام فناوری‌های بک‌اند، APIها و ساختمان‌های فرانت‌اند می‌شود. در اینجا  باید چند کار را انجام دهید:

  • روش توسعه خود را انتخاب کنید
  • تیم توسعه خود را جمع آوری کنید
  • یک مدیر پروژه تعیین کنید
  • یک جدول زمانی با نقاط عطف و اهداف مورد نظر تعیین کنید

با توجه به روش توسعه، ممکن است دو نسخه مجزا از برنامه درست کنید. یکی برای iOS و دیگری برای اندروید. از طرف دیگر، می‌توانید از ابزارهای توسعه چند پلتفرمی برای ایجاد یک نسخه واحد از برنامه استفاده کنید. که روی هر دو سیستم عامل کار می‌کند. همچنین این کار هزینه ساخت اپلیکیشن را کاهش می دهد.

این روند برای همه کمی متفاوت به نظر می رسد. برخی از برنامه ها را می توان در عرض یک ماه با یک توسعه دهنده ساخت. برخی دیگر می توانند شش ماه یا یک سال با چندین توسعه دهنده طول بکشند.

نوع اپلیکیشنی که می‌سازید و پیچیدگی ویژگی‌های آن تاثیر بسزایی در جدول زمانی و بودجه توسعه اپلیکیشن دارد. یک برنامه ساده با ویژگی های اولیه باید سریع و مقرون به صرفه باشد. اما یک برنامه سخت که به سرورهای احراز هویت کاربر، قابلیت های GPS، ارتباط بلادرنگ بین کاربران و سایر ویژگی های مشابه نیاز دارد. بدیهی است که توسعه آن کمی بیشتر طول می کشد.

برای سفارش طراحی اپلکیشن می توانید به صفحه سفارش پروژه مراجعه کنید.

موفق باشید.

منبع مقاله

مشاهده سایت